północ -> bieszczady, którędy ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kosaG
    Classic
    • 2010
    • 26

No tak Panowie, tylko jest jedna rzecz: Meguin ME 5W30 kosztuje na niemieckim e-bayu 28 EUR +18,50 EUR wysyłka. Ja ostatnio kupiłem TT 4100 za 129 PLN z odbiorem własnym w Warszawie. To czy jest sens się bawić?

• rkb
    RS
    • 2008
    • 2152
    • Rapid Spaceback (NH1)
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Którą trasą da się śmignąć najszybciej? Jaka jest jakość dróg? Wyjazd planuje w nocy, nie chiałbym spędzić pół doby w samochodzie więc będę wdzięczny za pomoc ludzi którzy podróżują w tamte rejony
    Załączone pliki
    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• czernobyl
      L&K
      • 2008
      • 1276
      • Octavia III (5E3)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

uwagi:
      1. nie jechałem dawno przez Włocławek - jeśli tam remontują, to warto może przez Brześć Kuj -> Kowal
      2. dlaczego nie przez Łódź? nawet wieczorem / w nocy jest tam mnóstwo świateł do odstania
      3. z Łasku do Piotrkowa jest remont na DK12, dlatego przez Bełchatów
      4. odradzam jazdę z Kielc w Bieszczady przez Tarnów/Jasło/Krosno - od Dębicy robi się kręto i ciasno aż do okolic Krosna; o każdej praktycznie porze szybciej jest śmignąć przez Rzeszów/Staszów
      5. warto zajrzeć, co obecnie proponuje mapa.targeo.pl - uwzględnia rzeczywiste czasy przejazdów konkretnymi odcinkami

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Dzieki za informacje Co do włocławka ponoć jest juz zrobiony, jedynie ilość fotoradarów mnie tam poraża ale wskazówki bardzo cenne

Komentarz

• słoń
          Elegance
          • 2010
          • 777

Włocławek,Płock,Sochaczew to tragiczna trasa.wyjdziesz z siebie i staniesz obok jadąc tamtędy.nie pchaj się przez Bełchatowy Łaski itd.jedż na Płońsk Wawa Radom.drogi wyremontowane gładkie bez dziur.są też odcinki dwupasmowe.

Komentarz

• 4x4BKF
            L&K
            • 2010
            • 1279

Jadąc od Torunia do Wawy przed Wawą masz kilka ładnych km dwupasmówki, od Wawy do Radomia 100km dwupasmówki w tym 60km expresówki, od Radomia do Tarnobrzegu 130km porządnej równej jak stolnica drogi. To chyba najlepszy wariant.
            4x4

Komentarz

• rkb
              RS
              • 2008
              • 2152
              • Rapid Spaceback (NH1)
              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

4x4BKF, dzieki, wlasnie zalezy mi na tym zeby w nocy przejechac jak najwiecej km nawet kosztem lekkiego nadlozenia trasy. w ktorym konkretnie miejscu przed wawa odbijac na radom? zeby nie wpierdzielic sie do centrum

Komentarz

• 4x4BKF
                L&K
                • 2010
                • 1279

Zamieszczone przez rkb
                4x4BKFw ktorym konkretnie miejscu przed wawa odbijac na radom? zeby nie wpierdzielic sie do centrum
                Zasadniczo ta droga przez Sochaczew załatwi sprawę ominięcia Warszawy, ale jak jedziesz w nocy i jednak pojedziesz Płock-Płońsk to Wawa Cię że tak powiem nie zaboli. Przelecisz jak przez rynnę
                Ale powiem szczerze, że przez Żyrardów Sochaczew też jest nieźle więc nie ma co w g. rzeźbić i noga na gaz- szczególnie w nocy - TIRów nie będzie za wiele, jeżeli już to parę ruskich sztuk miniesz/wyprzedzisz na odcinku Sochaczew - Grójec.
                I jak pisałem, do Rzeszowa droga lux - ja robię Radom-Tarnobrzeg (130km) w półtorej godziny.

Jakbyś jednak wybrał wariant przez Wawę to w TARCZYNIE ok.403km E7 uważaj!!!!!!!!!!!!!!! na skrzyżowaniu na dołku są światła sprzężone z fotoradarami. Wjeżdżasz na żółtym = FOTKA zazwyczaj w kumulacji z prędkością.

Szerokosci!
                4x4

Komentarz

• rkb
                  RS
                  • 2008
                  • 2152
                  • Rapid Spaceback (NH1)
                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

W takim razie polece na plock szybsza traska... W wawie bym byl ok 5 rano wiec nie wiem czy jest to jeszcze dobra godzina na orzejazd przez miasto

jesli mialbym omijac wawe dolem to w zasadzie automapa mnie tak puszcza bez zadnych korekt, pozniej wpadam na ekspresówke do radomia, pozniej rzeszów a stamtąd przez sanok do wetliny

tak albo przez wawke, moze byc? chciałym to machnąć nie wiecej jak 8 godzin :diabelski_usmiech

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Zamieszczone przez rkb
                    W wawie bym byl ok 5 rano wiec nie wiem czy jest to jeszcze dobra godzina na orzejazd przez miasto
                    Jeszcze jest, tym bardziej że "leciałbyś" szerokimi przelotówkami. Jednak nie wiem czy warto pchać się przez Wawę, dla tych kilku kawałków ekspresówek. Czasowo na pewno nie zaoszczędzisz, a spotkanie patrolu z radarem będzie większe w okolicy 100licy niż na bocznych dróżkach.

Patrząc na Twoją mapę, można zauważyć, że od Wyszogrodu masz dwie opcje, przy czym :

a) odcinek Wyszogród -> Nowy Dwór ~= Wyszogród -> trochę za Sochaczewem

b) Nowy Dwór -> Wawa ~= trochę za Sochaczewem -> Mszczonów

c) przejazd przez Wawę, powiedzmy do Janek ~= Mszczonów -> Grójec

Zatem jadąc przez Sochaczew->Mszczonów->Grójec jesteś do przodu o cały odcinek Janki->Grójec w przypadku wyboru trasy przez Wawę
                    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                    G.B.Show

Komentarz

• 4x4BKF
                      L&K
                      • 2010
                      • 1279

Zamieszczone przez rkb
                      W takim razie polece na plock szybsza traska...

tak albo przez wawke, moze byc? chciałym to machnąć nie wiecej jak 8 godzin :diabelski_usmiech
                      8h- da się zrobić; spokojnie)

Ja w ostatni weekend zrobiłem Radom -Zakopane - wyjazd w sobotę o 3.00 - przy rondzie w Kuźnicach o 6.20

I wyjazd w niedzielę o 13.20 z ronda w Kuźnicach - objazd korka na Zakopiance (wypadek dwójki motocyklistów w Mogilanach) i pierogi w Strzyżowie k/Miechowa i byłem na 17.30 w domu. Sam nie wiem jak to zrobiłem. :?: :?: :?:
                      4x4

Komentarz

• rkb
                        RS
                        • 2008
                        • 2152
                        • Rapid Spaceback (NH1)
                        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

4x4BKF, tez miewam takie wyniki, ale 1.6 BSE jest wtedy bezlitosny dla paliwa, srednie wychodzi wiecej niz w miescie no i trzymanie 5k rpm na budziku jest straszliwe meczace nie tylko dla silnika ale i calej zalogi :diabelski_usmiech

Dzieki za wszystkie wskazówki raz jeszcze, jak przejade to sie podziele doswiadczeniami

Wyjazd za tydzien jakby ktos mial jeszcze jakies 3 grosze do dodania to pisac

Komentarz

• czernobyl
                          L&K
                          • 2008
                          • 1276
                          • Octavia III (5E3)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

witam ponownie
                          we czwartek popołudniem wyszła mi trasa Wawa - Sanok. pojechałem standardowo, czyli 7/S7->Radom->DK9 (Radom-Ostrowiec-Rzeszów-Domaradz)->DW886 do Sanoka. zajęło mi to ok. 6h
                          trasa zacna, ale tylko na noc - w dzień każde większe miasto to solidny wrzód na d**pie. Radom ok. 14 = 45min przejeżdżania przez miasto, Ostrowiec Św - ok. 20min, Rzeszów też będzie z 15min poza szczytem, a w szczycie lepiej nie myśleć.
                          poza tym asfalt ładny,równy i fajny. Dopiero w Bieszczadach na wojewódzkich widać ślady grasujących asfaltojadów oraz street-art w postaci wielokrotnej łaty na łacie pokrytej kolejną łatą

rkb - moim zdaniem, jak byś wyjeżdżał o 22, to masz szanse zrobić to w 8h, jak nad ranem, to będzie cięzko - bo w końcu w którymś mieście wpakujesz się na godziny szczytu i min. 30min w plecy. do tego od Rzeszowa na południe w dużym ruchu (~7-18) za wiele nie nadrobisz, bo tam nie ma za dużo miejsc do wyprzedzania - akurat Rzeszów - Sanok robię dość często o różnych porach i proporcje są takie, że nocą to jest ~45min, w dzień poniżej 1h15 jest naprawdę trudno.

no, i w woj podkarpackim bardzo uważaj na vectry b. lubią DK9 i DK28

Komentarz

• rkb
                            RS
                            • 2008
                            • 2152
                            • Rapid Spaceback (NH1)
                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

No jade raczej 2 - 3 w nocy wiec na poludniu juz bedzie ciezko nie zamierzam szalec bo w 1.6 z 4ma osobami na pokladzie i pelnym bagaznikiem to niemozliwe.

Zdam relacje jak wroce

Komentarz

• Hunter
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1655

rkb, trasa od Radomia w Bieszczady powinna być O.K. Remont w Radomiu zakończony, droga poprawiona. Chyba to będzie lepsza opcja. Ostatnio leciałem przez Radom od rodziców w poniedziałek wielkanocny po południu i 365 km zrobiłem w 4:50 min z 10 min postojem, więc wydaje mi się, że raczej dobrze :wink:
                              ...nie ma to jak Octavia :drive:
                              >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• 4x4BKF
                                L&K
                                • 2010
                                • 1279

Zamieszczone przez rkb
                                4x4BKF, tez miewam takie wyniki, ale 1.6 BSE jest wtedy bezlitosny dla paliwa, srednie wychodzi wiecej niz w miescie no i trzymanie 5k rpm na budziku jest straszliwe meczace nie tylko dla silnika ale i calej zalogi :diabelski_usmiech
                                Ej, no ale tu kolegę zaskoczę. Jak jechałem "tam" to była noc i spokojnie średnia 96km/h wyszła, ale jak wracałem to powiem szczerze jakoś niesłychanie płynnie mi się jechało, czas doskonały a zużycie komp pokazał 5,5l/100km.
                                4x4

Komentarz

Pracuję...